Nosta energiatasojasi sekä paranna suorituskykyäsi arjessa ja työssä, muokaten samalla kroppaasi sporttisemmaksi ilman rääkkitreeniä ja kitudieettejä.

Kestävyyskunto tukena lihasvoimaharjoittelussa

Pelkkää voimaharjoittelua vai pelkkää kestävyysharjoittelua?
Miten ois kumpaakin järkevä määrä viikossa?


Palloilijoiden kestävysominaisuuksista - ja harjoittelusta on juttua Liikunta & Tiede- lehden 2-3/2018 artikkelissa "Pitääkö palloilijoiden käydä lenkillä"
Linkki Liikuntatieteellisen seuran facebooksivulle mistä artikkelin voi lukea pdf. muodossa.

Tämä artikkeli kuvastaa tietenkin palloilijoiden ongelmia, mutta yhtä hyvin sitä voi peilata kuntoilijoidenkin ongelmiin.
Liian moni kuntoilija treenaa liikaa ja liian kovilla sykkeillä jatkuvasti. Tästä voi seurata todella isoja ongelmia, kuten ylirastitustiloja, sairastumisia, henkistä pahoinvointia ym.
Mutta ei mennä tähän tällä kertaa syvällisemmin.

Miten kestävyyskunto sitten auttaa lihasvoimaharjoittelussa?

Se auttaa parantamaan työkapasiteettia. Eli kuntosalilla jaksetaan puskea kova treeni läpi.
Usein juurikin kestävyyskunnon puute aiheuttaa ongelmia viedä tehokkaasti koko voimaharjoitus läpi.
Sarjojen väliset tauot venyvät huomamatta pitkiksi, hyytyminen tapahtuu nopeasti jo parin kolmen liikkeen jälkeen. Tässä pari esimerkkiä mitkä voi johtua kestävyyskunnn puutteesta.

Vaikka päätavoite olisi lihasvoimatreenamisessa niin kestävyyskuntoa kannattaa pitää yllä jo sydän- ja verenkiertoelimistön terveyden takia.

Miten kestäyyttä voi harjoitella?

Helpoin ja halvin tapa on mennä lenkille. Pari kertaa viikossa 30-60min peruskestävyyslenkit riittävät kohottamaan kuntoa, kunhan muistaa mennä tarpeeksi matalilla sykkeillä.
PPPP -> pitää pystyä puhumaan puuskuttamatta on hyvä nyrkkisääntö peruskestävyysharjoittelulle jos sykemittaria ei ole käytössä.

Jätä kommentti

hCaptcha